Reizen

Travel – Snap Shots Mexico

19 november 2017
Snap Shots Mexico

Inmiddels zijn we al weer een paar dagen in het koude Nederland en hebben we de koffer uitgepakt, wasjes gedraaid en zelfs al gewerkt. Meteen weer terug naar de realiteit zonder écht te kunnen nagenieten van de vakantie, helaas is het niet anders. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog om zo terug te denken aan onze mooie vakantie in Mexico. Want wat hebben wij het fijn gehad. Een week lang de heerlijk genieten van het niets doen, maar ook van de dagjes weg die we hebben gedaan. Het was een perfecte combinatie van tot rust komen op het resort, terwijl we ook wat van de omgeving hebben gezien.

Normaal neemt alleen Pim z’n camera mee en maak ik foto’s met mijn iPhone. Maar sinds kort heb ik eindelijk weer een eigen digitale camera. Ik was al een tijdje op zoek naar een camera die ik kon gebruiken zodat ik niet altijd afhankelijk was van Pim’s camera. Daarnaast wilde ik eentje die gemakkelijk in gebruik was, niet te groot, maar waar ik toch veel mee zou kunnen doen. Na veel speurwerk kwam ik uit bij de Canon M10, een systeemcamera voor de beginnende fotograaf. Dat ben ik dus! Ik heb niet heel veel ervaring met fotograferen, maar wil er wel meer over leren. Deze syteemcamera is een goed model om met fotograferen te beginnen. En een groot pluspunt van deze camera is dat de foto’s via WiFi gemakkelijk over te zetten zijn naar mijn iPhone. Dat vind ik super handig.

Deze vakantie heb ik veel geoefend met mijn nieuwe camera en nam ik ‘m overal mee naar toe. Zelfs bij het ontbijt begon ik al met het maken van foto’s, ik vind het gewoon zo leuk om te doen! Ik zal niet alle foto’s delen die ik gemaakt heb, geloof mij dat zijn er echt te veel, maar ik heb een leuke selectie gemaakt.

Snap Shots van Mexico – Playa del Carmen

Snap Shots Mexico

De allereerste ochtend in Mexico liepen we op strand, vroeg in de ochtend. Hier kwamen we al snel erachter dat we op een fantastische plek waren aangekomen!

Snap shots Mexico

Dit strand, met zwembad, is toch fantastisch! De dagen dat we op het resort spendeerden, waren we hier te vinden.

Snap shots Mexico

Liefde voor hotelontbijtjes! Eén van de restaurants op het resort serveerde ook ontbijt à la carte en naast het ontbijtbuffet was dit een aangename afwisseling.

Snap Shots Mexico

Deze hotelkamers vind ik zo leuk! Vanuit je kamer loop je zo het zwembad in voor een frisse duik. Helaas hadden wij dit niet, maar dit lijkt mij heerlijk!

Snap Shots Mexico

Deze schattige beestjes zagen wij regelmatig rondlopen op het resort. Geen benul wat dit zijn?! Iemand een idee?

Snap shots Mexico

We stonden om 5:30 op om zo vroeg mogelijk aan te komen in Chichén Itzá, dat was zeker de moeite waard! Het was nog heerlijk rustig op het moment dat wij er waren.

Snap Shots Mexico

Genoeg magneetjes om uit te kiezen! Ik neem altijd een magneetje mee als ik ergens ben geweest. Deze waren te koop bij Chichén Itzá.

Snap shots Mexico

Het resort was zó mooi en super goed verzorgd. Een kilometer lang pad bracht je langs alle gedeeltes van het resort om uiteindelijk bij het strand uit te komen.

Snap Shots Mexico

Churros! Natuurlijk moest ik dit meteen hebben, toen ik churros zag staan op de kaart. Zo lekker!

Snap Shots Mexico

Ons paleisje voor een week! Deze kamer was zo fijn en dat bed wil ik thuis ook! Het resort waar wij verbleven was het Ocean Riviera Paradise in Playa del Carmen, echt een aanrader!

Snap shots Mexico

In Tulum ontdekten wij dit leuke tentje La Hoja Verde, hier hebben we heerlijk gegeten!

Snap shots Mexico

We willen nog heel graag een keertje terug naar dit gedeelte van Mexico, maar dan met onze backpack en dan roadtrippen met een busje zoals deze, hoe gaaf!

Snap shots Mexico

Tijdens ons bezoekje naar Tulum zijn we op de fiets naar de Gran Cenote gegaan om te zwemmen, het water was hier zo helder!

Snap Shots Mexico

Weer een leuke hotspot in Tulum, Roirama burgers. Hier hebben we enorm lekkere burgers gegeten. Dat hadden we wel verdiend na een halve dag fietsen op veel te kleine fietsjes.

Snap Shots Mexico

Weer een ochtendje wandelen over het strand. Dit gaat echt nooit vervelen, mogen wij terug??

Het weekje in Mexico was gewoon fantastisch. We hebben echt genoten van deze vakantie en willen ontzettend graag terug om nog meer van Mexico te ontdekken. Voorlopig blijft het bij dromen, maar ik weet het zeker dat wij hier een keer terug komen!

Het resultaat van de foto’s die ik tijdens deze vakantie heb gemaakt, deel ik hier in deze blogpost. Alle foto’s, behalve de header, zijn gemaakt met de Canon M10.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kirsten Molthoff 19 november 2017 at 10:57

  Hey Wilja!

  Wat een heerlijke fotos zeg! Mexico is prachtig 🙂 Het is alweer een aantal jaartjes geleden dat ik er ben geweest maar kan mij die neusbeertjes (dat beantwoord gelijk jou vraag) nog heel goed herinneren! Lekker veel blijven reizen en ontdekken 🙂

  • Reply Wilja 19 november 2017 at 20:45

   Dankjewel! Aha, dat het neusbeertjes waren wist ik dus niet! Mexico was echt fantastisch en ik wil nu al zo graag terug!

 • Reply Jantine 19 november 2017 at 21:45

  Mooi verhaal wilja!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.