Reizen

Travel Wish List #2

7 oktober 2019
Travel Wish List

Een paar jaar geleden deelde ik op m’n blog mijn Travel Wish List, plekken op de wereld die ik graag zou willen bezoeken. Als ik nu zo erop terug kijk, zie ik dat ik enkele dingen van het lijstje kan strepen. Zo heb ik heb ik op een ijskoude winterdag Auschwitz bezocht en heb ik over de Golden Gate gelopen. Grappig om te zien dat dit soort lijstjes dus echt werken en je er onbewust mee bezig bent om ze af te vinken. Dus nu vond ik het wel tijd voor een nieuw lijstje. Sinds het samenstellen van de vorige lijst, heb ik weer meer van de wereld gezien, maar is er eigenlijk ook meer op mijn wensenlijstje komen te staan. Van reizen krijg ik namelijk nog meer zin om te reizen! Hierbij mijn tweede Travel Wish List.

Met een camper een roodtrip langs de kust van Spanje en Portugal

Afgelopen zomer waren wij twee weken in Portugal. Als babymoon was het heerlijk om hele fijne verblijven te hebben, maar stiekem zat ik soms jaloers te kijken naar de leuke camperbusjes die wij tegen kwamen. De vrijheid die je daarmee hebt, lijkt mij zo heerlijk. Vlakbij de mooiste stranden zagen wij de campers staan en het idee dat je daar de nacht doorbrengt of misschien wel een paar, lijkt mij zo bijzonder. Het ultieme vrije gevoel. En de reden waarom Spanje en Portugal mij zo aantrekt, is dat het vrij kamperen hier gemakkelijk kan. Daarnaast is het klimaat natuurlijk heerlijk, zelfs in de lente en herfst. En de kust trekt mij toch altijd wel, het blijft heerlijk om de zee te zien. Die twee weken Portugal smaakte uiteindelijk naar meer en ik zou heel graag meer en langer in dit land willen verblijven. En met een camperbusje lijkt mij dit ideaal, misschien maar een keertje eentje huren om het te proberen!

Snap shots Mexico

De jungle van Costa Rica ontdekken

Een keer écht de jungle in lijkt mij zo ontzettend gaaf! Volgens mij is de jungle van Costa Rica echt prachtig. Dit land staat al langer op mijn lijstje om een keer heen te gaan en regelmatig heb ik naar goedkope vliegtickets gezocht. Op de een of andere manier is het er nog nooit van gekomen, maar iets blijft mij trekken om een keer naar Costa Rica te gaan. Het lijkt mij heel gaaf om over de hangbruggen door de jungle te lopen of een vulkaan te beklimmen. En na die tochten in de jungle zijn er prachtige stranden om nog even bij te komen. Ja, een rondreis door Costa Rica zie ik zeker wel zitten.

Een citytrip naar Kopenhagen

Stedentripjes vind ik altijd leuk om te doen en inmiddels heb ik al veel steden in Europa gezien. Maar nog nooit ben ik in Kopenhagen geweest terwijl dat volgens mij echt een must-visit stad is. Bij Kopenhagen heb ik het idee dat het een hele mooie stad is met veel leuke eettentjes. Daarnaast is volgens mij de sfeer daar ook super relax. Echt een stad die ik wel een keertje wil bezoeken. Gelukkig wordt er twee keer per dag vanaf Eelde Airport naar Kopenhagen gevlogen, dus wie weet zit er ergens in het voorjaar een citytripje naar deze stad in.

Citytrip Airport Eelde

De allereerste vakantie met ons drieën naar een Waddeneiland

Oh, ik kan echt niet wachten om onze eerste vakantie met ons drietjes te maken. En dan hoeft het van mij echt niet ver weg of een lange reis te zijn. Een paar dagen op een waddeneiland lijkt mij al heerlijk! Het is niet te ver weg en toch voelt alsof je echt even weg bent. Een strandwandeling maken met Sneup in een draagzak, ik zie het al helemaal voor mij! Natuurlijk wil ik verblijven in een huisje, want ik vind dat het leukste verblijf op een eiland. Het allerliefste ook eentje met een haardvuur zodat het extra knus in huis. Hopelijk kunnen wij ergens in het voorjaar samen onze eerste vakantie met ons drietjes maken op een Waddeneiland. Dat lijkt mij echt fantastisch!

Backpacken in Sri Lanka

Mijn geliefde Azië zou ik heel graag weer eens willen bezoeken en dan in het bijzonder Sri Lanka. Dit land lijkt mij perfect om in te backpacken en inmiddels is het gelukkig ook weer veilig genoeg om er te reizen. Ook dit land staat dan ook al een lange tijd op mijn lijstje om heen te gaan. Het land is niet te groot, dus ideaal om in rond te reizen. Volgens mij zijn er ontzettend veel mooie plekken te zien, zoals de Nationale Parken met allemaal wilde dieren. En omdat het een eiland is, zijn er veel mooie stranden te vinden. Ook kan je, als je mazzel hebt, walvissen spotten en dat lijkt mij zo gaaf! En als hoogtepunt lijkt mij reizen met de trein door Sri Lanka zo mooi. Het land heeft dus genoeg te bieden en ik zou hier dan ook heel graag een keer willen backpacken.

Backpacken in Thailand

Dit zijn weer genoeg reizen en bestemming om te wensen. De wereld is en blijft zo mooi om te ontdekken en het allerliefste bezoek ik zo snel mogelijke deze mooie plekken. Al denk ik dat de verre reizen er voorlopig even niet in zitten met een baby op komst. Dromen erover kan altijd!

Wat staat op jouw travel wish list?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.