Baby & Momlife

Wat te doen tijdens je zwangerschapsverlof

13 november 2019
zwangerschapsverlof

Mijn zwangerschapsverlof is nu een weekje geleden begonnen en ik kan wel zeggen dat ik inmiddels wel mijn draai erin heb gevonden. Eerst was ik namelijk echt bang dat ik mij zou gaan vervelen en dat ik niet goed wist wat ik zou moeten doen. Nou inmiddels ben ik er wel achter dat ik nog genoeg te doen heb en mij prima kan vermaken met al die vrije tijd! Heb je nou geen idee wat jij moet doen tijdens het verlof, lees dan snel verder, want ik heb genoeg ideeën wat je met je tijd kan doen!

Momentjes voor jezelf creëren – Nu er nog geen baby is, kan je echt nog even tijd voor jezelf nemen. Zo heb ik binnenkort nog een zwangerschapsmassage geboekt en ben ik van plan om lekker een pedicure te laten doen. Als de baby er eenmaal is, zal ik hier veel minder tijd voor hebben dus nu neem ik het er nog even van!

Boeken lezen – Mijn e-reader heb ik weer tevoorschijn gehaald en ik heb er een leuk lijstje boeken opstaan die ik nog wil lezen. Heerlijk om alle tijd hiervoor te hebben die ik normaal gesproken alleen op vakantie heb.

De laatste dingen voor de baby in huis halen – Het lijstje met aan te schaffen babyspullen is vrijwel helemaal voltooid en de allerlaatste dingen kunnen nu nog in huis gehaald worden. Aangezien ik vrij dichtbij het centrum woon, ga ik ook nog regelmatig de stad in op zoek naar leuke babyspulletjes. Ik kan het gewoon niet laten om helemaal niks meer te kopen…

Series en films kijken – Netflix ben ik inmiddels al heerlijk aan het uitspelen. Ik kijk mijn favoriete films nog een keertje en kan stiekem niet wachten tot de kerstfilms erop komen. Heerlijk met een dekentje op de bank lekker Netflixen.

Nog even een paar dagen weg – Op het moment dat ik dit typ, zit ik op de boot van Ameland. Met 35 weken zwanger durfde ik het nog wel aan om een paar dagen weg te gaan. Met het idee dat het nu nog kan, is het heerlijk om een paar dagen weg te gaan. Dus boek nog even lekker een paar dagen weg!

Afspreken met vriendinnen – Ik heb nu alle tijd om met vriendinnen af te spreken. Lekker ergens ontbijten, taartje eten of toch nog een keertje winkelen. Nu ik nog alle vrijheid heb, geniet ik hier extra van, want ik ben bang dat het met een baby erbij een stuk minder makkelijk zal zijn allemaal.

Zwangerschapsshoot – Vorige week heb ik fotoshoot gedaan met fotografe Anouk Mos. Wat ben ik blij dat ik dit nog gedaan heb. Mijn buik was met 34 weken nog niet enorm groot, maar wel super mooi. En nu heb ik prachtige foto’s overgehouden aan mijn zwangerschap. Een bijzonder moment in mijn leven dat nu zo mooi is vastgelegd. Echt een aanrader om te doen als je zwanger bent.

Overgeven aan de nesteldrang – Het huis moet helemaal babyproof zijn en die nesteldrang zal vast komen. Je hebt nu alle tijd om je hier aan over te geven, maar let er wel op dat je niet teveel doet. Vraag hulp aan de omgeving, die willen vast graag meehelpen, en neem tussen alle klusjes door ook wat rust.

Maaltijden klaarmaken en invriezen – In de eerste weken met de baby moet je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken. Daarom zijn wij thuis al begonnen met het maken van extra pastasausen en pompoensoep om in te vriezen. In de kraamweek of erna is het alleen een kwestie van opwarmen en je hebt een maaltijd klaar, ideaal!

Op zoek gaan naar een nieuwe hobby – Je hebt nu alle tijd om een keertje een nieuwe hobby uit te proberen. Wil je al tijden graag gaan tekenen, borduren, boetseren of schrijven, dan heb je nu de kans om hieraan te werken. Maak daar gebruik van en stort je op een nieuwe hobby.

De babykamer helemaal afmaken – Het is nu tijd voor de allerlaatste puntjes op de i in de voorbereiding op de komst van de baby. De babykamer kan je nu afmaken zodat deze helemaal naar jou wens is.

Fotoboeken maken – Aangezien je nu veel tijd over hebt, kan je mooi fotoboeken maken van de afgelopen tijd. Hier wil ik zelf nog graag aan beginnen aangezien ik nog van heel veel vakanties graag een fotoalbum zou willen maken. En hoe leuk is het om nog een album te maken van de zwangerschap. Niet te lang mee wachten anders komt het er helemaal niet meer van.

Genoeg te doen dus tijdens zo’n zwangerschapsverlof! Natuurlijk moet je ook nog je rust pakken, want als hoogzwangere kan je echt niet meer zoveel als voorheen. Maar een beetje bezig blijven is voor iedereen prettig, want anders gaan die dagen wel heel langzaam voorbij. Het is nu de perfecte periode om nog even te genieten van een tijd zonder de baby. Hoewel je daar natuurlijk ontzettend naar uit kijkt,

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.