Weekly Diary

Weekly Diary #1

13 juli 2020
Weekly Diary 1

Welkom bij mijn allereerste wekelijkse dagboekje! In deze Weekly Diary laat ik zien wat ik de afgelopen week allemaal gedaan heb met foto’s die ik met mijn telefoon gemaakt heb. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Groningen

Mijn week begint altijd vroeg. Op maandag start ik met werken om 7:00 en onderweg ernaartoe loop ik langs het mooiste stukje van Groningen. Dit is nu bij ons om de hoek! Ik ga dit nog missen, want over een paar weken gaan wij verhuizen.

Kastje van Rijk

Na mijn werkdag heb ik de kleertjes van Rijk weer eens goed uitgezocht en er kan een heleboel weg. Dit verkoop ik op Instagram en dat gaat altijd zo snel! Zo ruim ik op, scheelt verhuizen zometeen, en verdien ik nog een leuk extraatje erbij. Win-win! Er zijn trouwens nog wat leuke kleertjes te koop, klik hier om een kijkje te nemen.

Ons huis

Over een paar weken gaan wij verhuizen en ik vind het nog zo’n gek idee dat dit zometeen niet meer ons huis is. Wij hebben hier precies 7 jaar gewoond en het zo naar ons zin gehad! Inmiddels hebben wij de nieuwe bewoonster ontmoet en zij is net zo verliefd op het huis als wij dat zijn. Dat geeft toch wel een goed gevoel.

Rijk dag

Elke dinsdag ben ik vrij en is Rijk thuis, een gezellig dagje samen! Zelfs na een slapeloze nacht en wat rommelige ochtend ligt Rijk rustig te spelen in de box. Hij kan steeds langer zijn aandacht ergens bij houden en weet zich steeds beter zelf te vermaken. Mooi om die ontwikkeling te zien!

samen eten

Het leuke aan dat Rijk nu steeds meer vast voedsel eet, is dat wij samen kunnen eten. Bordje net buiten hangbereik anders ligt het brood zometeen overal. Verder ben ik op dinsdag bezig met het huishouden, alle was erdoor heen, ga ik een rondje wandelen, doe ik wat boodschappen en pak ik alvast wat in voor de verhuizing.

Woensdag Werkdag

Woensdag is een werkdag en meer dan deze oufitfoto heb ik dan ook niet. Over deze broek krijg ik vaak vragen waar die van is. Het is deze broek van de Zara, zit super lekker en kost maar €17,95!

Nijntje

Ook donderdag werk ik de hele dag en rond 5 uur haal ik Rijk op bij de opvang. Dan is het hapje eten, flesje, in bad, een boekje lezen en naar bed. Lekker op tijd en hij slaapt vrijwel meteen. Mijn zus komt in de avond langs, gezellig! Het komt namelijk niet meer zo vaak voor dat wij elkaar zonder de kinderen zien. En dat is soms wel even fijn.

Vrijdag

Vrijdag heb ik een vrije dag en is het bijna de hele dag aan het regenen. Eigenlijk komt dat ook wel weer goed uit, want nu kan ik verder met inpakken. Rijk is ook thuis dus dat gaat wat minder snel dan ik zou willen.

verhuizen

Ik begin met het inpakken van deze lockers. Hier zitten spullen in van Rijk die hij nog niet nodig heeft, fotoalbums, administratie en allerlei troepjes. Deze magneetjes gaan er ook allemaal af, zo leuk om weer even bij de herinneringen stil te staan. Elke keer als ik ergens heen ga, neem ik namelijk een magneetje mee van de bestemming. En dan het liefst eentje zonder plaatsnaam erop zodat het niet meteen duidelijk is waar die vandaan komt. Een ware zoektocht elke keer!

Wandelen

In de middag is het eindelijk droog dus we gaan even de deur uit. Rondom het Noorderplantsoen zijn allemaal van de schattige straatjes. Helemaal mooi nu alles zo in bloei staat!

Ik heb lekker een hele grote trekker

Wij gaan even langs de boekhandel om dit boek te kopen. Deze wil ik als afscheidscadeautje geven aan de opvang, want Rijk gaat naar een andere opvang als wij verhuist zijn. Via Insta werd ik getipt over dit boek, want het gaat over een jongetje die Rijk heet, hoe leuk is dat!

Wandelen

Later op de middag heeft Rijk nergens meer zin in en dan is een stukje wandelen altijd de oplossing. Even in de draagzak en een frisse neus halen, helpt heel goed! Hier draag ik Rijk in de Tula Free to Grow, een fijne draagzak waar hij stevig in zit. Vooral in de eerste maanden heb ik deze enorm veel gebruikt en eigenlijk wil ik dat weer oppakken. Ik kies vaker snel voor gemak en neem de kinderwagen, maar dit is ook heel fijn!

werkdag

Zaterdag moet ik een dagje werken en aangezien Pim een weekend weg is, komt mijn moeder in de ochtend oppassen. Die wil dat maar al te graag en volgens mij vind ze het hartstikke leuk om met Rijk een ochtendje door te brengen.

flesjes

Alles staat klaar en ik heb een uitgebreide uitleg geschreven over Rijk z’n ritme, dat moet dus wel goed komen. Tussendoor kom ik thuis om te voeden, ik heb namelijk nog steeds recht op borstvoedingstijd, en dan gaat mijn moeder weer weg. Vriendinnetje Kelly komt haar aflossen en past de rest van de middag op Rijk. Als ik terug kom van mijn werk, gaat Rijk op bed en hebben wij nog een gezellig avond samen.

cadeautje gekregen

Zondagochtend kwamen vrienden langs en ze namen dit leuke cadeautje voor Rijk mee. Super schattig en het ijsbeertje werd meteen goedgekeurd door Rijk.

zondag

Als Rijk zijn middagdutje doet, ga ik bezig met mijn blog en maak een planning voor de week. Ik vind dat altijd fijn om daar zondag al mee bezig te zijn zodat ik al een beetje een idee heb wat ik de komende week ga doen.

hoge der a

Zondag is het eindelijk weer een beetje mooi weer! Als ik boodschappen ga doen, kom ik langs dit mooie stukje. Daarna ga ik nog even met Rijk naar het Plantsoen om even lekker buiten te zijn.

Wilja en Rijk

Deze week was ik vooral veel met Rijk bezig, niet zo gek ook omdat Pim een lang weekend weg was. Die dagen alleen vind ik soms best pittig, want er is niemand om het even over te nemen. Gelukkig was Rijk vrijwel de hele tijd in een vrolijke bui en waren de nachten goed. De komende week is weer een gewone werkweek en moeten wij echt meer gaan inpakken voor de verhuizing, de verhuisdatum komt nu wel heel dichtbij. Er staat ook nog een fotoshoot op de planning, als het weer dan tenminste mee zit, en daar heb ik heel veel zin in!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rachel 14 juli 2020 at 19:38

  Leuke tijger blouse en wat hebben jullie toch een sfeervolle woonkamer, liefde ook voor dat ”balkon” ik kom even niet op de naam. Mijn tantes hebben dit ook in hartje Utrecht en ik vind het zoveel meer karakter geven!

  • Reply Wilja 15 juli 2020 at 15:16

   Dankjewel! Vind het zelf ook zo leuk, maar helaas gaan we binnenkort hier weg… Gelukkig krijgen we er een mooi, nieuw huis voor terug!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.