Weekly Diary

Weekly Diary 3 & 4

3 augustus 2020
Weekdagboekje 3 & 4

Een dubbele weekdagboek vandaag! Vanwege de verhuizing lukte het vorige week niet om een weekdagboekje online te gooien en aangezien beide weken vooral hiervan in het teken stonden, besloot ik ze te combineren. De afgelopen weken bestond uit inpakken, schoonmaken, verhuizen en weer uitpakken. Veel werk en wij hadden veel meer spullen dan ik had verwacht, het verhuizen viel dus best tegen. Maar inmiddels is alles over, zijn de sleutels van het oude huis ingeleverd en wonen wij in ons nieuwe huis! Lees je mee hoe het de afgelopen weken ging?

Weekdagboekje 3 & 4

Maandagochtend was de overdracht van ons nieuwe huis en gingen wij naar de notaris zodat het huis nu echt van ons was! Eindelijk was daar het moment waar wij naartoe hadden geleefd.

Weekdagboekje 3 & 4

Maandagmiddag zijn wij meteen bezig gegaan in het huis. De tafel in de tuin konden wij overnemen, handig want aangezien wij eerder geen eigen tuin hadden, bezitten wij geen tuinmeubelen.

Weekdagboekje 3 & 4

Tussendoor gingen wij lunchen in de stad. Het was heerlijk weer dus wij vonden het wel tijd voor een terrasje. Bij Werkman, de nieuwe tent aan de Grote Markt, hadden wij gegeten. Leuke plek en lekker eten!

Weekdagboekje 3 & 4

Dinsdag was een klusdag! Aan het huis hoeft helemaal niet veel te gebeuren, maar de kamer van Rijk moest wel aangepakt worden. Op de muur zat een behang met gouden stippen, best leuk, maar niet voor Rijk z’n kamer. Dat mocht er dus af en het ging makkelijker dan van tevoren gedacht.

Weekdagboekje 3 & 4

Vriendinnetje Kelly hielp mee en ondertussen hield Rijk het allemaal goed in de gaten.

Weekdagboekje 3 & 4

Selfie in de bouwmarkt! Eén van de vele bezoekjes aan de bouwmarkt die week.

Weekdagboekje 3 & 4

Vrijdag was de verhuisdag! Met een gehuurd busje reden wij een paar keer heen en weer om alles over te brengen. Gelukkig past er veel in zo’n busje, want wij hadden echt veel meer dan wij van tevoren hadden gedacht…

Weekdagboekje 3 & 4

Zo veel spullen!

Weekdagboekje 3 & 4

Na een lange verhuisdag hadden wij de eerste barbecue in onze tuin! Mijn schoonouders zorgden voor het eten, wij voor een hete barbecue en drinken. Dit was een gezellig afsluiting van een dag hard werken!

Weekdagboekje 3 & 4

Verhuizen met een baby erbij doe je zo! Door Rijk in het wipstoeltje te zetten, heb ik even de tijd om snel de badkamer schoon te maken en in te richten. Het gaat allemaal wat langzamer met Rijk erbij, maar gelukkig is hij heel makkelijk en is het goed te doen.

Weekdagboekje 3 & 4

Tussendoor verkennen wij de buurt even. Ons huis staat in een nieuwbouwijk, dus het is nog redelijk kaal. Maar gelukkig is er veel groen aangelegd en zal het over een paar jaar er al heel anders eruit zien.

Weekdagboekje 3 & 4

De eerste keer in ons bad! Bij onze zoektocht naar een nieuw huis had ik de wens dat er een bad zou zijn of dat het mogelijk zou moeten zijn om er eentje te plaatsen. Dit huis heeft dus een bad en een losse douche erbij, zo blij mee!

Weekdagboekje 3 & 4

Via een samenwerking met Juniqe mocht ik enkele posters uitzoeken en die kwamen op het juiste moment binnen. Door wat aan de muur te hangen, voelt een huis sneller af en vind ik het ook persoonlijker ogen. Ik koos voor posters die vooral met reizen te maken hebben zoals de grote hierboven met een camper in een bos. Het lijkt mij echt heerlijk om een eigen campertje te hebben en daar mee rond te reizen!

Weekdagboekje 3 & 4

De afgelopen week mocht Rijk wennen bij zijn nieuwe opvang. Het ging hartstikke goed en had niet anders verwacht. Hij gaat zo makkelijk om met veranderingen en nieuwe mensen. Dat scheelt een hele hoop!

Weekdagboekje 3 & 4

Ondertussen waren wij weer in de bouwmarkt. Voor de keuken willen wij wat nieuwe tegeltjes. Dit model vinden wij mooi alleen is het nog lastig om de juiste kleur te kiezen. Helaas hadden ze geen losse tegeltjes die wij mee konden nemen om te kijken wat mooi zou staan.

Weekdagboekje 3 & 4
Weekdagboekje 3 & 4

Dinsdag moesten wij de sleutels van ons oude huis inleveren. In de ochtend waren wij nog bezig met de laatste spulletjes opruimen en schoonmaken. Daarna was het echt tijd om de deur achter ons dicht te trekken. Met heel veel plezier hebben wij 7 jaar op dit prachtige plekje gewoond. Het was echt een droomhuis, zo uniek en mooi, maar het paste niet meer bij ons. Met Rijk erbij was het helemaal niet meer praktisch. Ook hadden wij geen eigen tuin en dat miste ik heel erg. Hoewel het ontzettend jammer is dat wij hier niet meer wonen, is het goed zo.

Weekdagboekje 3 & 4

Na de hele ochtend bezig te zijn geweest in het oude huis hadden wij ontzettende trek. Tja, en onderweg kwamen wij langs de grote gele M en konden wij de verleiding niet weerstaan. Dit was trouwens de tweede keer ooit dat ik een BigMac heb gehad! Best prima, maar geef mij maar een MacKroket.

Weekdagboekje 3 & 4

Elke avond is het genieten van de mooie luchten! Vanuit een raam boven kunnen we zelfs de zonsondergang zien.

Weekdagboekje 3 & 4

Zodra het droog is, eten wij buiten. Vooral heel handig met Rijk aangezien hij vooral zelf wil eten en het voornamelijk op de grond beland. Scheelt weer schoonmaken.

Weekdagboekje 3 & 4

Inmiddels begint het kamertje van Rijk al echt ergens op te lijken en de afgelopen nachten heeft hij er ook geslapen. Dat gaat super goed, zelfs zo goed dat hij een hele nacht van 18:30 tot 6:30 heeft doorgeslapen zonder dat wij hem gehoord hebben! Hopelijk gaat dat doorzetten en blijven de nachten zo.

Weekdagboekje 3 & 4

Simpel maar lekkere maaltijd! Rijst, brocolli, ei en tempé in een sausje.

Weekdagboekje 3 & 4

Aan het einde van de week is het super lekker weer! Dus we zijn bijna de hele dag buiten. Ik kan hier echt van genieten.

Weekdagboekje 3 & 4

Zaterdagmiddag loop ik met Rijk een rondje door het dorp. Eerst gaan we bootjes kijken bij het kanaal en daarna gaan we via de oude hoofdweg terug. Daar staan allemaal hele mooie huizen zoals deze hierboven. Is toch een plaatje!

Weekdagboekje 3 & 4

Mooi weer is barbecuen weer! Zaterdagavond zijn er twee vrienden op bezoek en gaat de barbecue weer aan, zo lekker! De hele avond zitten we buiten en spelen we Codenames. Het heel leuk woordenspel waarbij je verschillende woord associaties moet zoeken en dat kan soms heel lastig zijn!

Weekdagboekje 3 & 4

Op zondag ga ik op het einde van de dag nog een kleine stukje lopen met Rijk in de Mei Tai. Even bij de dierenweide kijken, die vlakbij is, en weer terug.

De afgelopen twee weken zijn wij veel bezig geweest met verhuizen. Het was toch nog wel meer werk dan wij van tevoren gedacht hadden, maar het is gelukt! Inmiddels wonen wij nu ruim een week in ons nieuwe huis en het voelt al helemaal goed! We genieten enorm van de ruimte die wij nu hebben. Zelfs het dorpsleven bevalt ons wel. Bijna elke dag kwamen er wel vrienden of familie op bezoek om ons huis te bekijken en vol trots laten wij het elke keer zien. Helaas zit voor ons de vakantie er nu wel op en mag ik morgen weer beginnen met werken. Tussendoor maken we het huis steeds meer eigen en zal ik er snel meer van delen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.