Recepten

WINACTIE + tips om je ontbijt met granola nog lekkerder te maken

4 juli 2018

Mijn standaard snelle ontbijt is vaak granola met volle yoghurt. Snel, makkelijk en voedzaam is waar ik vaak voor kies op een drukke ochtend. Helemaal als ik vroeg moet werken en weinig tijd heb, gaat mijn keuze naar dit ontbijtje. Wel een beetje saai, maar gemak is soms ook wel zo fijn op de vroege ochtend. De laatste tijd probeer ik wat verschillende variaties uit om dit ontbijt nog lekkerder te maken. En zo kwam ik tot de volgende tips om mijn ontbijt met granola nog lekkerder te maken! 

Voeg seizoensfruit toe

Helemaal in de zomer vind ik het heerlijk om fruit toe te voegen aan m’n ontbijtje. Denk aan blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Super makkelijk om zo je ontbijtje net even wat lekkerder te maken en ook een stukje gezonder! In de winter is het ook lekker om stukjes appel en rozijnen toe te voegen. Genoeg opties dus en kijk vooral naar fruit van het seizoen. Deze zijn dan op z’n lekkerst en vaak ook goedkoper.

Kies eens voor een andere basis

Zolang ik granola eet, voegde ik yoghurt erbij. Gewoon standaard elke ochtend hetzelfde. Totdat ik laatst geen yoghurt meer in huis had en vrijwel geen andere ontbijt optie had dan granola met amandelmelk. Waarom niet, dacht ik. En sindsdien ben ik fan! Helemaal met was blauwe bessen erbij vind ik deze combinatie écht super lekker! Hier kan je dus volop mee variëren, denk aan kokosyoghurt, sojamelk of kwark. Kijk eens in het zuivelschap van je supermarkt en kies een keertje wat anders!

Varieer met toppings

Naast de granola kan je nog van alles toevoegen wat betreft toppings. Zelf vind ik het heel lekker om wat kokosrasp of stukjes pure chocolade toe te voegen. Kijk eens wat er in je keukenkastje staat en probeer gewoon wat uit!

Doe eens granola in je smoothie bowl

Ik ben écht van fan van smoothie bowls! Zo lekker zomers en een heerlijk ontbijt op deze warme ochtenden. Kies eens voor een voedzame groene smoothie bowl of eentje met mango! Wil je het helemaal makkelijk maken, kies dan voor de basis van een smoothie bowl en voeg de granola toe. Zo heb je, super snel, een voedzaam en gezond ontbijt.

Win een pakketje met granola van OOT!!

In samenwerking met Oot mag 2 proefpakketjes weggeven met daarin 4 smaken granola! Bij Oot maken ze gezonde, voedzame granola die ook nog eens biologisch en glutenvrij is. Er zijn altijd minstens vier soorten waar je uit kan kiezen, zo hoef je niet elke ochtend hetzelfde te eten. De granola doet mij erg denken aan zelfgemaakte granola die met liefde gemaakt is. Dit komt omdat het ambachtelijk gebakken is en zo proeft elk hapje weer anders, love dit! En wat ik zelf een groot voordeel vind, je kan het thuis laten bezorgen en het past door de brievenbus! Dat scheelt weer boodschappen doen en je hoeft niet thuis te wachten op je pakketje.

Maar hoe kan ik dan zo’n proefpakketje winnen, hoor ik jullie denken! Heel simpel, via deze foto maak je kans op zo’n heerlijke pakketje. Het enige wat je moet doen is mij en Oot volgen op Instagram. Daarnaast wil ik heel graag weten waarom jij zo’n pakketje zou willen winnen! Doe jij al mee?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Liza Markx 8 juli 2018 at 12:20

    Omdat ik in tijden sinds mijn eetstoornis weer voorverpakte producten durf te eten en nog op zoek ben naar de kekkerste granola!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.