Baby & Momlife

Zo kwamen wij op de naam van Rijk!

9 februari 2020
Rijk Alexander

Ik weet nog zo goed dat Rijk geboren werd en dat er gevraagd werd naar zijn naam. Rijk Alexander zei ik en het voelde zo onwerkelijk, de naam die wij al zo lang in ons hoofd hadden, konden wij dan eindelijk delen.

Op het moment dat wij erachter kwamen bij de pretecho dat wij een jongen kregen, begon de zoektocht naar een leuke naam. Pfff, wat viel mij dat tegen, want er is ook zoveel om te kiezen. Bij elke jongensnaam die ik tegenkwam vroeg ik mij af of het een kanshebber was. De meeste namen niet en sommige vond ik wel leuk, maar het was niet dé naam die wij zochten. Degene die wel leuk genoeg waren, kwamen op een lijstje. Daar kwam steeds wat bij, maar er ging ook net zo snel weer wat vanaf. Ook waren de namenlijstjes op internet een goede inspiratiebron. Gewoon alles bij langs en elke naam die ons iets leek, kwam op het lijstje. De namen die het nét niet werden, kan je trouwens hier lezen.

Een tijdje had ik steeds weer de naam van mijn kat Roemer in mijn hoofd. Een naam die ik super leuk vind, maar niet passend bij de achternaam. Vandaar dat ik mijn kat destijds zo genoemd heb. Dus uiteindelijk zocht ik op namen die passen bij Roemer, want die zou ik dan vast ook wel leuk vinden. Google is je vriend en zo kwamen ik op zeevannamen.nl terecht. En tussen de namen die bij Roemer passen, stond de naam Rijk. Ik had hierbij meteen zoiets van, hé dat is een leuke naam om te onthouden. Ik vind hem wel hip maar ook lekker Hollands en krachtig. Die kwam dus op het lijstje en natuurlijk met Pim gedeeld. Ondertussen kwamen en gingen er weer namen op het lijstje en heb ik zelfs de naam Rijk eraf gehaald, misschien toch een beetje een lastige naam dacht ik toen.

Rijk Alexander

Weken later, tijdens onze vakantie in Portugal, kwam Pim ineens weer met de naam Rijk. Hij vond het toch wel een mooie naam zei hij en ik eigenlijk ook wel. Vanaf dat moment hebben wij de naam zoveel mogelijk gebruikt om eraan te wennen en zo werden wij steeds meer verliefd op de naam. Uiteindelijk viel het ook steeds meer op z’n plek. Pim’s oma heet namelijk Riek, oftewel Rijk in het Gronings, en toen wij dat doorhadden, wisten wij dat wij voor Rijk zouden gaan. Het is een naam die vrij uniek is, maar die goed bij ons past en gewoon klopte. En achteraf gezien blijkt het een naam te zijn die mijn moeders familie regelmatig voorkomt, ook nog een stukje van mijn kant dus!

Zijn tweede naam Alexander was iets wat al heel lang vast stond om te geven. Voordat wij überhaupt zwanger waren zelfs. Het is namelijk ook de tweede naam van Pim’s vader en die naam wilden wij heel graag doorgeven. Daarnaast vind ik het ook een prachtige, klassieke naam.

Na de geboorte was de naam Rijk inmiddels al zo normaal voor ons. Sinds de vakantie in Portugal noemden wij hem steeds Rijk als wij met ons tweeën waren dus dat was al vanaf 23 weken. Maar om het daadwerkelijk te delen tijdens zijn geboorte voelde zo onwerkelijk, maar ook zo echt aan de andere kant. De reacties waren redelijk verschillend, tot ‘wat een gave naam’ tot ‘ik moet er wel een beetje aan wennen’. Allemaal prima, want het is een naam die wij gekozen hebben en waar wij nog steeds zo blij mee zijn. Inmiddels heb ik ook steeds meer het gevoel dat de naam heel goed bij Rijk past. Hoe klein hij nu ook nog is, het is een échte Rijk, stoer en krachtig!

Een heel verhaal dus, maar zo zijn wij uiteindelijk bij de naam gekomen. Zoals ik al eerder zei, leek het steeds meer te kloppen om hem zo te noemen. En wij zijn nog steeds super blij met de naam!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.