Zo verliep het eerste trimester van mijn zwangerschap

18 juli 2019
eerste trimester

Inmiddels ben ik alweer 18 weken zwanger, maar ik wilde graag nog delen hoe mijn eerste trimester verliep. Vanaf het moment van de eerste test tot aan de 12 weken, hier lees je hoe dit bij mij ging.

zwangerschapstest

Na de marathon was ik niet helemaal fit en ik voelde mij anders. Dit gaf ik de schuld aan het uitlopen van de marathon, maar ook dat ik meteen daarna naar m’n broertje in Tsjechië ging. Te veel gedaan en weinig rust, daar kwam het vast door. Maar een paar dagen na thuiskomst heb ik toch maar een zwangerschapstest gedaan omdat ik het niet helemaal vertrouwde. Ik was alleen thuis en stelde het de hele dag uit. Aan het einde van de middag kon ik niet meer wachten en deed de test zonder te veel te verwachten. Al snel kwam er toch echt een kruis erop, ik was dus zwanger! En ik heb wel honderd keer gekeken of ik echt zwanger was, ik kon het gewoon niet geloven! Nadat mijn vriend thuis kwam, vertelde ik het hem meteen natuurlijk. En nadat hij een beetje van de shock bekomen was, vond hij het ook zo ontzetten leuk! Lang hebben we het er niet over kunnen hebben, want een goede vriend van ons kwam langs en gingen zij samen een paar dagen naar Londen. Oow wat duurde dat lang.

Op de foto staat de tweede test die ik deed, een paar dagen na de eerste. Gewoon om nog een keer te testen of ik écht zwanger was, want ik was nog niet helemaal overtuigd en mijn vriend was weer thuis. Maar meteen verscheen er een dik kruis die aangaf dat ik wel degelijk zwanger was. Dit was voor zowel mij en mijn vriend echt even schakelen, helemaal omdat het zo snel is gegaan. Maar natuurlijk waren wij ontzettend blij! Dit was een ruime week na de marathon van Rotterdam, die ik achteraf gezien dus zwanger gelopen heb. Na een paar dagen het te hebben laten bezinken, was het tijd voor actie. Want wat moet je eigenlijk doen als je zwanger bent? Ik had dus geen idee. Gelukkig is Google je vriend en al snel had ik een afspraak met de verloskundige. En dan begint het wachten…. Want de periode van de test doen tot aan de eerste echo duurt zo ontzettend lang. Bij het doen van de test was ik ongeveer 5 weken zwanger en de eerste echo zou met iets meer dan 10 weken zijn. Nou ik kan je vertellen, die 5 weken duurden mij veel te lang! Gelukkig had ik nog wat afleiding tussendoor met een weekendje Londen en een vakantie (babymoon ;)) naar Kreta. Maar ik vond het wachten het allermoeilijkste wat er was. Ik wilde gewoon weten of het goed was.

Ondertussen konden we niet wachten om het nieuws te vertellen. Dus onze naaste familie was al snel op de hoogte. Zo leuk om dit nieuws te delen!

zwangerschapsaankondiging

Eindelijk hadden we dan na weken wachten de eerste echo en zagen we ons kindje voor het eerst, zo bijzonder! Het voelde nu meteen al zo echt en het was vooral fijn om te zien dat alles goed ging. Hier kwamen we er ook achter dat ik zelfs iets langer zwanger was en dat ik dus een paar dagen bonus erbij kreeg, winning! Na deze echo en intake bij de verloskundige begint het allemaal pas echt. Want vanaf nu moest er van alles geregeld worden, maar nog belangrijker, wij konden het blije nieuws delen! De rest van de familie die nog niet op de hoogte waren, hebben we gebeld met het blije nieuws. En langzaam aan deelden wij ook de komst van ons kindje met vrienden. Vooral het vertellen aan anderen was zo leuk om te doen. Juist omdat niet iedereen het nu al verwacht had, kwam het nieuws voor vele als een grote verrassing!

Het eerste trimester was voor mij vooral spannend en het duurde heel erg lang. Gelukkig heb ik totaal geen last van zwangerschapskwaaltjes, het enige wat ik kan bedenken is dat ik sneller buiten adem ben. Verder had ik wel door dat mijn lichaam aan het veranderen was, dat marathonlijf was snel weg. Al vrij snel had ik dan ook een buikje en kon ik m’n eigen broeken niet aan. Helemaal niet erg, maar het was wel even wennen. Het tweede trimester is nu al een tijdje aan de gang en nog steeds heb ik weinig last van kwaaltjes. Ik merk alleen wel dat ik minder fit ben dan voorheen en dat ik meer rust moet nemen. En ik kan ineens huilen om niks, dat m’n vriend mij aankijkt, van wie ben jij, want dat is echt niks voor mij! Nog even ik ben op de helft en ik ben heel benieuwd hoe de volgende helft gaat. Zodra m’n tweede trimester erop zit, zal er weer een nieuwe update verschijnen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.