Recepten

Zomerse Groene Smoothie

8 augustus 2019
zomerse groene smoothie

De zomer is inmiddels in volle gang bezig en met dit warme weer vind ik het zo lekker om een smoothie te drinken. Makkelijk om te maken, super lekker en zo krijg ik meteen een nodige dosis vitamines binnen. Geregeld ga ik dan ook in de ochtend aan de slag met wat fruit en groente dat ik nog in huis heb en zo probeer ik (meestal) de lekkerste combinaties uit. Bij deze zomerse groene smoothie vind ik vooral de banaan en mango er heerlijk bij, hierdoor is ‘ie lekker zoet. Met de avocado en spinazie erbij, krijg je de mooie groene kleur en meteen een dosis groente binnen. Zelf ben ik enorm fan van gember en dit doe ik vrijwel altijd bij een smoothie erin. En een beetje lijnzaad voor de Omega 3 kan ik nu helemaal wel gebruiken nu in zwanger ben. Deze combinatie van al dit lekkers, vind ik dus helemaal top!

Dit heb je nodig:

 • 1 banaan
 • halve mango
 • halve avocado
 • handje vol verse spinazie
 • stukje gember
 • 1 tl. lijnzaad

De banaan, mango en avocado mogen, zonder schil, in grove stukken gesneden worden. Snij de buitenkant van de gember en snij deze fijn. Alles mag in de blender en mixen maar. Als de smoothie niet goed mengt, kan je een beetje water toevoegen. Deze combinatie vind ik zelf erg lekker, vooral door de avocado die het een beetje romig maakt.

Het leuke aan smoothies is dat je er alle kanten mee op kan. Kijk wat je in huis hebt aan groente en fruit en probeer maar gewoon wat uit! Wie weet krijg je de lekkerste combinaties.

zomerse groene smoothie

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Xavier 9 september 2019 at 12:58

  Hey Wilja, wat een heerlijk recept. We hadden bij onze plaatselijke Deen een hoop fruit ingeslagen nu het in de uitverkoop is en hebben dit recept al 2x geprobeerd ­čśÇ Bedankt! Het was heelijkt!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.