Baby & Momlife

Zwangerschap Q&A deel 2

23 oktober 2019
Zwangerschaps Q&A 2

Aangezien ik nog genoeg vragen had om te beantwoorden na het eerste deel van mijn zwangerschap Q&A vond ik het tijd voor een deel 2. Ik vind het echt zo leuk om te zien waar jullie benieuwd naar zijn en sommige vragen zetten mij dan ook echt aan het nadenken. Alleen maar leuk om te beantwoorden! Lees je mee voor de rest van de vragen en antwoorden?

Was je snel zwanger? Hier kan ik heel kort op antwoorden, ja! Het was meteen raak om het zo maar even te zeggen. Veel sneller dan wij verwachten hadden en daarom was het voor ons best wel een verrassing. Ik besef ontzettend goed hoeveel geluk wij hiermee gehad hebben en dat het echt niet bij iedereen zo gemakkelijk gaat.

Slaap je al wat beter? Dankzij mijn voedingskussen lig ik in ieder geval een stuk beter en heb ik geen last meer van mijn buik en lijf tijdens het slapen. Dus wat dat betreft gaat het slapen een stuk beter dan eerst. Wel ben ik elke nacht een paar keer wakker, omdat ik moet plassen. Inmiddels kan ik dat bijna in mijn slaap doen en daarna weer makkelijk doorslapen. Lange nachten zijn het niet, maar ik ben wel beter uitgerust dan eerst.

Waar wil je bevallen? Het allerliefste wil ik thuis bevallen. Gewoon lekker vertrouwd in mijn eigen omgeving met niet teveel poespas er omheen. Dit gevoel heb ik vanaf het begin af aan al gehad en ik hoop ook echt dat dit gaat lukken. Mocht het echt niet gaan en moet ik wel naar het ziekenhuis, dan is dat maar zo. Uiteindelijk gaat het er om dat de bevalling goed verloopt en dat het voor mij en m’n baby zo veilig mogelijk is. Loslaten en accepteren als het niet gaat zoals ik zou willen, dat gaat mijn mantra worden mocht het zover zijn.

Ga je een bevalling- of borstvoedingscursus volgen? Gisteren had ik de allerlaatste bijeenkomst van de yoga- en bevallingscursus van YogaBevalt. Bij deze cursus zijn er 8 bijeenkomsten waarbij alle onderwerpen over zwanger zijn en bevallen worden besproken. Dit wordt op een leuke, interactieve manier gedaan dus je krijgt ook echt de info die je zelf wilt weten. Van de vragen die anderen hebben, leer je ook weer een heleboel. Daarna sluiten we af met een uurtje yoga om echt even te ontspannen en bewust te zijn van je lichaam. Zelf ben ik heel blij dat ik deze cursus heb gevolgd. Het is niet alleen leerzaam, maar ik vind het ook fijn om contact te hebben met andere zwangeren.

Ben je bang voor de bevalling? Nee, ik ben totaal niet bang voor de bevalling. Natuurlijk weet ik dat het echt geen feestje gaat zijn, maar ik kijk er tot nu toe heel positief tegenaan. Door de cursus die ik heb gevolgd, heb ik het gevoel dat ik mij er goed op kan voorbereiden. Daarnaast ben ik veel gaan lezen en luisteren over bevallingen. Het zijn echt niet alleen maar horrorverhalen die je hoort. De geboorte zelf lijkt mij zo bijzonder en ik heb er gewoon zoveel zin in om m’n zoontje voor het allereerst te zien. En ik denk maar zo, elke dag bevallen er duizenden vrouwen dus als zij het kunnen, kan ik het ook!

Heb je zin in bepaald eten of juist een afkeer tegen iets? Tijdens mijn hele zwangerschap heb ik nog geen gekke cravings gehad zoals augurken met slagroom, maar wat niet is, kan nog komen. Ik merk wel dat ik soms ineens zin heb in zoet en op andere momenten juist weer in iets hartigs. En op de een of andere manier heb ik veel zin in oliebollen, maar dat is misschien meer het idee dan dat ik daadwerkelijk het super lekker vind. Verder heb ik wel een afkeer tegen vlees en dan vooral echt rood vlees en shoarma. Het idee om dat te eten vind ik nu zo vies. Ik ben nooit echt een vleeseter geweest en nu lijkt dit extra aanwezig te zijn.

Hoeveel ben je aangekomen? Ik denk dat ik nu rond de 13 kilo ben aangekomen in de 32 weken dat ik zwanger ben. Echt bijhouden doe ik nooit echt, maar ik ben natuurlijk zwanger geraakt toen ik mijn marathon liep. Daardoor was ik in topvorm en op mijn lichtste gewicht. Mijn startpunt was dus lager dan normaal zou zijn. In het begin vlogen de kilo’s eraan, niet zo gek ook, maar het is nu al tijden redelijk stabiel. Wat ik nu aankom, komt vooral door de baby en is niet zoveel meer. Ik heb hier helemaal geen moeite mee en weet van mijzelf wel dat dit er echt wel weer afgaat zodra ik het hardlopen op kan pakken en ga bewegen.

Dit waren voorlopig de vragen die ik beantwoord over mijn zwangerschap. Wie weet komt er nog een deel 3 of later na de bevalling daar een Q&A over. Het is nog maar even afwachten hoe het allemaal gaat en of ik nog meer vragen binnen krijg. Ik vind het in ieder geval super leuk dat er zoveel vragen zijn binnen gekomen en ook om dit te delen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.