Baby & Momlife

Zwangerschaps Q&A

9 oktober 2019
Zwangerschaps Q&A

Vandaag ben ik precies 30 weken zwanger en aangezien Q&A’s altijd leuk vind om te doen, leek het mij een goed idee om de meeste gestelde vragen hier te beantwoorden. Op Instagram deed ik een oproepje of jullie vragen hadden over mijn zwangerschaps en daar kreeg ik ontzettend veel leuke reacties op, bedankt! De leukste, bijzonderste en meest gestelde vragen komen hier aan bod. En heb je nog een vraag die er niet bij staat, laat het dan hieronder even weten. Wie weet komt er dan nog een deel 2!

Wat betekent Sneup? Een vraag die ik al heel snel kreeg in het begin van de zwangerschap was, wat een Sneup nog precies was. Heel kort, dit is het koosnaampje die wij voor onze baby hebben. Vroeger toen mijn vriend en zijn broer klein waren, werden zij altijd de sneupen genoemd door hun opa en oma. Waar het precies vandaan komt of wat het betekent, weet eigenlijk niemand. Maar het gewoon een lief woordje voor een klein kindje. Inmiddels zit het woordje zo in de familie dat ons neefje en nichtje ook zo genoemd worden en onze baby dus ook.

Had je altijd al op deze leeftijd moeder willen worden? Ik had nooit echt een bepaalde leeftijd in mijn hoofd om moeder te worden. Als ik er klaar voor zou zijn dan zou ik het wel weten was altijd mijn gedachte. Uiteindelijk vind ik het zelf nu de perfecte leeftijd en periode in mijn leven om mij aan het moederschap te wagen, dus het komt allemaal heel goed uit zo.

Hebben jullie al een naam? JA! De meest gestelde vraag is dit en iedereen in onze omgeving probeert het te raden. De tweede naam is wel eens genoemd, maar de eerste naam heeft tot nu toe nog niemand geraden… Al denken sommigen dat ze heel dichtbij zijn!

Blijven jullie wonen waar je nu woont? Op dit moment hebben wij nog geen concrete verhuisplannen, maar zijn wij ons wel aan het oriënteren voor een ander huis. Hoe mooi ons huis nu ook is, het is totaal niet praktisch. Voorlopig redden wij ons hier echt nog wel prima, maar binnen een jaar willen wij toch wel verhuist zijn.

Hoeveel kinderen wil je? Het allerliefst wil ik twee kinderen. Hoewel ik zelf uit een groot gezin kom en dat heel gezellig vind, ik moet er zelf niet aan denken en vind twee meer dan genoeg.

Hoe vaak heb je al over je buik gewreven? 😉 Dit doe ik dus de hele tijd! Al sinds het moment dat ik wist dat ik zwanger was, ben ik een buikwrijver. Tja, kan er niks aan doen, vind het gewoon fijn om te doen!

Vond je het moeilijk om het geheim te houden de eerste weken? Het eerste trimester vond ik het zo ontzettend moeilijk om maar niks te vertellen! Op het moment dat ik een positieve test in m’n handen had, dacht ik dat iedereen het kon zien dat ik zwanger was. De weken tot aan de eerste echo duurde zo lang en ik telde echt de dagen af. Toen bij de eerste echo bleek dat ik verder was dan ik dacht, was ik zo blij, want nu kon ik het nog eerder vertellen aan iedereen. Die eerste weken vond ik heel spannend en totaal niet leuk. Je hebt last van je lijf en mentaal is het ook moeilijk. Daarnaast wil je gewoon zo snel mogelijk die onzekerheid van het eerste trimester achter je laten.

Dit waren de meest gestelde vragen over mijn zwangerschap en zelf vond ik het erg leuk om te beantwoorden. Nog niet alles heb ik hier beantwoord, dus waarschijnlijk komt er snel een deel 2! Dus heb je nog een vraag, laat het hieronder weten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.