Baby & Momlife

Mijn zwangerschapsshoot

20 november 2019
Zwangerschapsshoot

Nog even en mijn zwangerschap is bijna voorbij, de uitgerekende datum komt namelijk steeds dichterbij! Het was nu dus nog een mooi moment om mijn zwangerschap op een bijzondere manier vast te leggen. Eerst twijfelde ik of ik echt wel een zwangerschapsshoot wilde gaan doen. Zelf zouden mijn vriend en ik toch ook wel wat mooie foto’s kunnen maken, dacht ik. Totdat ik een berichtje kreeg van Anouk, zij is fotografe en vroeg of ik interesse had in een zwangerschapsshoot met haar. En na een snelle blik op haar portfolio wist ik meteen dat ik dit wilde, zo mooi!

Zwangerschapsshoot

Anouk kwam op een donderdagochtend bij mij thuis voor het maken van de foto’s. Dit vond ik zelf ontzettend prettig om dit gewoon lekker thuis te doen. Wel zo comfortabel. Van tevoren had Anouk wat inspiratiebeelden doorgestuurd en aan de hand daarvan had ik wat outfits samengesteld. Comfortabele kleding in neutrale kleuren en met de buik goed zichtbaar. Zoals ik het zelf ook prachtig vind.

Zwangerschapsshoot

Na een kort gesprekje met een kopje thee, was het tijd om de foto’s te gaan maken. Op verschillende plekken in het huis en met diverse outfits aan, waren de foto’s in een uurtje gemaakt. Eigenlijk ging het maken van de foto’s als vanzelf. Anouk had goed in haar hoofd hoe ze het wilde hebben en gaf mij goede tips zodat ik wist hoe ik moest ‘poseren’. Dit ging vrij gemakkelijk en het voelde helemaal niet ongemakkelijk aan.

Zwangerschapsshoot

Zelf vond ik het prettig om de zwangerschapsshoot in mijn 34e week te doen. Voor mijn gevoel was mijn buik nog niet enorm en op dat moment had ik nog weinig last van mijn zwangerschap. Inmiddels ben ik 36 weken zwanger en ik zou de shoot nu ook nog zeker willen doen. Ik denk dat deze periode ook het beste is om een zwangerschapsshoot te doen. Als je het veel eerder of later zou doen is de buik misschien nog niet zo zichtbaar of ben je al helemaal klaar met je zwangerschap en is dit het laatste waar je zin in hebt.

Zwangerschapsshoot

De middag na de shoot kreeg ik al de eerste foto’s doorgestuurd van Anouk. Die foto’s waren al prachtig en vol trots stuurde ik de foto’s door naar mijn vriend. Ook plaatste ik eentje op Instagram en daar kreeg ik zoveel lieve reacties op, bedankt allemaal! Dit beloofde nog wat voor de rest die ik zou ontvangen.

Anouk Mos fotografie

Na een week kreeg ik de rest van de foto’s en ik ben zo ontzettend blij met het eindresultaat! Ik vind de foto’s echt prachtig en echt bij mij passen. Alsof Anouk ook precies wist hoe ik het wilde hebben. Natuurlijk gaan deze foto’s in een fotoalbum over mijn zwangerschap die ik wil gaan maken en ik zit eraan te denken om eentje te laten afdrukken. Die foto krijgt dan een mooi plekje hier in huis. Het is alleen nog even de vraag voor welke ik moet kiezen, lastig!

Zwangerschaps fotoshoot

Ben je ook zwanger en twijfel je nog een je een zwangerschapsshoot moet doen, dan kan ik alleen maar zeggen dat je het zeker moet doen. Het is zo’n bijzondere periode van je leven en dat moet natuurlijk op een bijzonder manier worden vastgelegd. Ik ben zelf zo blij dat ik deze foto’s heb van mijn zwangerschap!

*Deze blog is gemaakt in samenwerking met Anouk Mos Fotografie.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Rachel 21 november 2019 at 11:18

  Wat een mooie foto’s zijn het geworden!

  • Reply Wilja 21 november 2019 at 13:53

   Dankje! Ben er ook zo blij mee!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.